De transformatie van SKF

SKF, vermaard om de lagers van oer-Zweedse degelijkheid, transformeert van componentenmaker tot kennisleverancier. ‘Mobile connected business’ en ‘Industrial connectivity’ zijn de toekomst, zegt directeur Hannie Kroes van SKF Nederland. Zij twijfelt er geen seconde aan dat de industrie een nieuwe revolutie doormaakt.

 

Hoe krijg je een eigen App-factory?

“We stonden vooraan toen de smartphones en tablets de consumentenmarkt overspoelden, zoekend als we waren naar nieuwe wegen om onze kennis naar de markt te brengen en te delen. Minder dan drie jaar later – na een uitvoerige studie naar de mogelijkheden – werd ‘mobiliteit’ benoemd tot een van onze belangrijkste strategieën. Daarom heeft SKF toen een eigen ‘App-factory’ opgezet.”


Hoe verloopt deze ontwikkeling ?

Na de start van de ‘App-factory’ is het ongekend hard gegaan. Met de Apple- en Android-platforms als drager hebben we onze kennis in apps gebracht, waarmee we onze klanten in eenvoud en snelheid maximaal kunnen bedienen. Intern profiteren we er ook volop van. De voordelen zijn groot, de acceptatiegraad is hoog. De ict-kant is binnen onze organisatie een heel andere tak van sport, een heel ander type werk, maar het integreert. Het werkt.”


Hoe ziet die integratie er in de praktijk uit?

“In onze eigen productieomgeving heeft de integratie van ict voor een aardverschuiving gezorgd. Operators hebben een iPhone of iPad-mini op hun arm en kunnen daarmee met één simpele handeling op elk gewenst moment elke gewenste opdracht geven aan geautomatiseerde productielijnen. Geen onnodig gewandel meer naar pc’s, geen dikke handleidingen meer. Deze mobiliteit scheelt ze op een dag 50 minuten aan onnodig geloop. We hebben inmiddels 36 apps geproduceerd. Een aantal daarvan is alleen intern beschikbaar. Maar bijvoorbeeld productinformatie en technische data hebben we via apps eenvoudig toegankelijk gemaakt voor de markt. En het aantal downloads groeit snel.”

 

Wat heeft de omslag SKF tot nu toe opgeleverd?

“Intern hebben we wereldwijd 2.500 iPads en 7.000 iPhones uitgerold. De efficiencywinst daarvan is enorm. We hebben becijferd dat iedere gebruiker per week 12 procent van zijn tijd bespaart. Mobiliteit is het uitgangspunt, in combinatie met gebruik van data uit onze eigen cloud, constant gevoed door nieuwe informatie van slimme, ‘connected’ sensoren die in onze producten en systemen zitten. Zo helpen we onze klanten steeds beter te presteren én te besparen. Dat onderscheid ons en levert daarom ook steeds meer klanten op. We behoren mondiaal tot de voorlopers, een bedrijf als Apple erkent dat ook.”

 

Hoe ziet de toekomst eruit?

“We staan natuurlijk niet stil. Het delen van kennis, informatie snel toegankelijk maken: de mogelijkheden groeien snel. SKF wil het gemakkelijkste bedrijf zijn om zaken mee te doen. Ons bedrijf zet sterk in op het doorgaan op deze weg. We lopen voorop en moeten op deze manier verder blijven innoveren om de voorsprong te behouden. Het draait om kennis.”

 

www.skf.com 

39